Poliţiştii au făcut, în ultima lună, peste 4.000 de controale pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori, în urma verificărilor fiind aplicate peste 900 de sancţiuni şi întocmite 630 de dosare penale. S-au dat amenzi îmn valoare de peste 1,5 ilioane de lei şi s-a confiscat 2.827 de metri cubi de material lemnos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna aprilie a acestui an, poliţiştii au efectuat 4.185 de controale în trafic, în fondul forestier naţional şi în locuri de depozitare sau comercializare a materialului lemnos.

Peste 1.100 de obiective au fost verificate (exploatări forestiere,  depozite, instalaţii de debitat, târguri, pieţe, oboare sau ocoale silvice), fiind întocmite 630 de dosare penale, pentru infracţiunile constatate, în care sunt cercetate 209 persoane.

”Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 917 de sancţiuni contravenţionale în domeniul silvic, în valoare de peste 1.500.000 de lei. Acţiunile au avut ca rezultat confiscarea sau indisponibilizarea fizică a 2.827 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 600.000 de lei”, anunţă Poliţia Română. 

De asemenea, s-a dispus confiscarea a aproape 30 de ferăstraie mecanice, topoare şi securi şi indisponibilizarea a 6 autovehicule şi 16 atelaje hipo.

În acţiuni au fost angrenaţi jandarmi şi lucrători ai Gărzii Forestiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.