Peste 600 de persoane, 66 de autovehicule şi 27 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 23-29 noiembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 399 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen (SIS), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 71 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 84 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 22 de documente şi au fost găsite 59 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, arată Poliţia Română.

"Totodată, 209 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 20 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 5 erau semnalate ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 9 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române", mai arată sursa citată.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor şapte autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi cinci documente semnalate de România.

Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională -Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.