CFR Călători a anulat vineri, din cauza zăpezii şi a viscolului, peste 60 de trenuri pe mai multe rute, în timp ce în Gara de Nord din Capitală se înregistrează întârzieri, a anunţat CFR Călători. Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar toate secţiile de cale ferată sunt deschise, a anunţat CFR SA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CFR Călători, au fost anulate peste 60 de trenuri de călători, atât regio, cât şi interregio, care fac legătura între Bucureşti şi Constanţa sau Tulcea, între Sibiu şi Craiova şi între Buzău şi Constanţa.

Lista trenurilor anulate.

De altfel, compania anunţase încă de joi seară anularea a 18 trenuri care circulă între Bucureşti şi Constanţa, între Bucureşti şi Feteşti, între Bucureşti şi Tulcea, între Slobozia şi Ciulniţa şi Tulcea - Medgidia.

În Gara de Nord din Bucureşti se înregistrează întârzieri între 5 şi 35 de minute, la trenuri din Craiova, Galaţi şi Iaşi.

Potrivit CFR SA, toate magistralele de cale ferată sunt deschise şi operaţionale, însă circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo, în special în judeţele din sudul ţării, unde ninge viscolit.

”Peste 1700 de trenuri de călători sunt programate de operatorii de transport feroviar să circule în cursul acestei zile, pentru a asigura legătura pe calea ferată cu toate judeţele ţării, inclusiv cu cele din partea de sud şi sud-est, unde este în vigoare atenţionarea de Cod Portocaliu. Peste 700 de ceferisti acţionează în mod continuu în staţii şi în linie curentă pentru deszăpezirea peroanelor şi a macazurilor, care sunt instantaneu acoperite de zăpada viscolită”, a anunţat CFR SA.

Totodată, 10 pluguri pentru deszăpezire sunt active în Medgidia, Tulcea, Feteşti, Slobozia, Lehliu, Giurgiu şi Urziceni.

Temperaturile inregistrate erau cuprinse, la ora 11.00, între -2 şi -8 grade, rafalele de vânt aveau viteze cuprinse între 55 km/h şi 60 km/h, iar stratul de zăpada avea până la 35 cm.

De joi de la ora 23.00 şi până vineri la ora 15.00, 14 judeţe şi Capitala vor fi sub cod portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol şi vizibilitate scăzută.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.