Peste 500 de produse cu sigla unor mărci înregistrate şi protejate, dar pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă au fost găsite de poliţişti în urma unui control făcut într-un complex comercial din Sectorul 2. Valoarea prejudiciului este estimată la 500.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Capitalei, vineri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 2, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 8, au desfăşurat o acţiune într-un complex comercial din sectorul 2, vizând în principal verificarea respectării normelor legale privind comercializarea unor produse ce ar purta însemnele unor mărci protejate pe teritoriul României.

"În urma controlului efectuat au fost identificate mai multe standuri ce aveau expuse spre comercializare peste 560 produse purtând sigla unor mărci înregistrate şi protejate, pentru care patru persoane nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru produsele menţionate şi nu deţin acordul titularilor de marcă în vederea comercializării acestor produse", arată sursa citată.

Totodată, au fost sigilate două standuri în care există suspiciunea că sunt deţinute produse purtând sigla unor mărci înregistrate şi protejate pe teritoriul României.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 500.000 de lei.

Cercetările sunt continuate pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.