Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Gr. I Otopeni Călători – Direcţia Regională Vamală Bucureşti, în urma unei acţiuni specifice de control efectuată asupra bagajelor de cală aparţinând unui pasager care călătorea din direcţia Istanbul, au descoperit peste 500 de grame de bijuterii din metal galben, care au fost reţinute în vederea confiscării, anunţă luni Autoritatea Vamală Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Gr. I Otopeni Călători – Direcţia Regională Vamală Bucureşti, în urma unei acţiuni specifice de control efectuată asupra bagajelor de cală aparţinând unui pasager care călătorea din direcţia Istanbul, au descoperit bijuterii confecţionate din metal galben în cantitate brută de 577,23 grame, valoarea estimată fiind de 92.400 lei.

Potrivit autorităţilor, ”bijuteriile în cauză (inele,cercei, lănţişoare, brăţări), au fost sustrase de la vămuire fiind ascunse în mai multe articole de îmbrăcăminte”.

”Pasagerul a fost selectat în vederea controlului vamal în baza analizei de risc de pe culoarul verde "NIMIC DE DECLARAT", acesta având intenţia de a părăsi zona de control vamal şi de a se sustrage controlului vamal”, precizează Autoritatea Vamală Română.

”Întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni, cazul a fost predat organelor de cercetare penală competente”, mai spune instituţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.