Peste 500 de copaci au fost doborâţi la pământ de vântul puternic, iar 21 de autoturisme au fost avariate după ce crengi mari sau arbori au căzut peste ele în timpul vijeliei de marţi după-amiază, din judeţul Brăila, potrivit centralizărilor parţiale ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian, în urma raportărilor de până acum, s-a constatat că 501 copaci au fost doborâţi la pământ de vântul puternic, unii fiind smulşi din rădăcini. Din cei peste 500 de copaci doborâţi de vântul extrem de puternic 69 sunt în municipiul Brăila, iar restul de 432 în alte zone din judeţ.

Până în prezent, potrivit centralizării parţiale, au fost raportate 21 de autovehicule avariate în municipiu, după ce arbori smulşi de vânt au căzut peste ele.

De asemenea, 20 de acoperişuri au fost avariate în judeţ în timpul vijeliei, din aceeaşi cauză 44 de localităţi rămânând în beznă după ce liniile de tensiune au fost rupte sau stâlpii de electricitate au fost puşi la pământ de vântul care a suflat cu 80-90 de kilometri la oră.

Patru persoane au fost rănite în urma vijeliei care s-a abătut, marţi seară, asupra judeţului Brăila, printre victime fiind şi doi soţi peste care a căzut un copac în staţiunea Lacu Sărat, femeia fiind în comă la Spitalul Judeţean.

Cei doi soţi au fost surprinşi de vijelie în staţiunea Lacu Sărat. Femeia de 51 de ani este în comă la Terapie Intensivă cu multiple traumatisme, după ce un copac de mari dimensiuni a căzut peste ea.  Femeia este în stare critică şi medicii au decis, de ultimă oră, să o transporte la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi.

Soţul său a reuşit să intre în maşină, însă şi el a fost rănit, fiind internat la spitalul din Brăila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.