Peste 50 de locuinţe şi curţi din localitatea Corod, judeţul Galaţi, au fost inundate, luni seară, în urma unei ploi torenţiale care a dus la formarea unei viituri pe pârâul Corozel. Viitura ameninţă şi localitatea Matca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, în urma ploilor torenţiale înregistrate luni seară, pârâul Corozel a ieşit din matcă şi a dus la inundarea a circa 50 de locuinţe şi curţi în localitatea Corod.

De asemenea, viitura formată pune în pericol şi localitatea Matca, pentru care va fi transmis un mesaj Ro-Alert care să prevină populaţia cu privire la riscurile existente.

Tot luni seară, în urma avertizării Cod roşu de averse care a vizat comunele Tuluceşti, Frumuşiţa şi Scânteieşti, s-au produs inundaţii în mai multe zone ale judeţului.

Astfel, inundaţii au fost la Tecuci, Buceşti şi Iveşti, unde apa a intrat în curţile oamenilor. Pompierii din Galaţi intervin cu motopompe în sprijinul populaţiei afectate de viiturile din ultimele ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.