Peste 5 milioane de ţigări de contrabandă au fost confiscate în urma unei acţiuni a poliţiştilor din Suceava. Aceştia au urmărit, mai mult de un kilometru jumătate, o maşină care a mers cu spatele, şoferul încercând să fugă. Un tânăr de 26 de ani, care transporta ţigări cu o maşină radiată din circulaţie, a fost prins după ce s-au tras şase focuri de armă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul I.P.J. Suceava au prins în flagrant delict un bărbat, în timp ce transporta ţigarete de contrabandă.

Anchetatorii aveau informaţii că, dintr-un imobil tip hală din localitatea  Moara, a fost încărcată o cantitate mare de ţigări de provenienţă extra-comunitară, într-o autoutilitară tip bus, care ulterior s-a deplasat în direcţia oraşului Gura Humorului.

”Ieri după amiază, la ora 18.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului - Compartimentului Rutier au fost informaţi să oprească în trafic autoutilitara implicată în transportul de ţigarete.  Astfel, poliţiştii au organizat un filtru pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, judeţul Suceava şi, la ora 18.35, au oprit autoutilitara.  În momentul în care poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul auto a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur şi a efectuat manevra de mers cu spatele, spre Fălticeni, cu intenţia de a se sustrage controlului. S-a pornit în urmărirea autoutilitarei, acţiune ce s-a desfăşurat pe o distanţă de aproape1.500 metri, pe DN 2E, aceasta rulând în viteză cu spatele, cu intenţia de a scăpa de echipajul de poliţie”, a transmis, marţi, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sursa citată a precizat că, întrucât conducătorul autoutilitarei nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de echipajul rutier, ”poliţiştii au efectuat uz de armamentul din dotare, după ce în prealabil au efectuat somaţiile legale, prin intermediului sistemului acustic al autospecialei, trăgând şase focuri (trei de avertisment în aer şi trei asupra pneurilor autoutilitarei), fără a fi înregistrate victime omeneşti”.

”Autoutilitara nu a mai putut continua deplasarea, astfel că a pătruns cu spatele pe o stradă, unde a lovit gardul unei locuinţei, reuşindu-se aici blocarea vehiculului. Persoana aflată la volan, un bărbat de 26 ani, din oraşul Vicovu de Sus, a ieşit pe geamul portierei stânga a autoutilitarei şi a sărit în curtea unei locuinţe, încercând să fugă, dar a fost prinsă de poliţişti, imobilizată şi încătuşată”, au mai transmis poliţiştii.

Autoutilitara era încărcată cu 2.092.720 de ţigarete de provenienţă extra-comunitară, constatându-se, în urma verificărilor, că fusese şi radiată din circulaţie la data de 28.12.2018. Totodată, s-a stabilit că plăcuţele cu numere de înmatriculare sunt atribuite unui alt vehicul.

Bărbatul de 26 de ani a fost reţinut şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Marţi dimineaţă, la sediul depozitului de unde a fost încărcat transportul interceptat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul I.P.J. Suceava, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, au desfăşurat o percheziţie. Aici au fost descoperite peste 3.000.000 ţigarete de contrabandă, ce au fost confiscate.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.