Peste 40 de fapte de trafic şi consum de droguri au fost depistate în cele patru zile ale Festivalului Neversea, care a avut loc pe o plajă din Constanţa. Jandarmii şi poliţiştii au aplicat în această perioadă 12 amenzi în valoare totală de 1.300 de lei pentru consum de alcool, provocare şi participare la scandal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanţa, în perioada festivalului Neversea, jandarmii şi poliţiştii au aplicat 12 amenzi, în valoare de 1.300 de lei, sancţiunile fiind date, în principal, pentru consum de alcool, nerespectarea măsurilor instituite de forţe.le de ordine, injurii, provocare şi participare la scandal.

Garda de Coastă a avut nouă intervenţii pe mare în perioada festivalului pentru îndepărtarea unor ambarcaţiuni din zona de restricţie navală. Intervenţiile au fost făcute cu o şalupă de supraveghere şi control portuar şi o ambarcaţiune de abordaj, control şi salvare.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Ugenţă Dobrogea al judeţului Constanţa a intervenit medical în 1.572 de cazuri, iar 28 persoane au fost transportate la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale de specialitate. De asemenea, duminică seară, un bărbat de 34 de ani a murit la Festivalul Neversea, în cauza fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Pe parcursul celor patru zile de festival, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au constatat 43 de infracţiuni la Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Cele mai multe dintre faptele depistate au vizat deţinerea de droguri în vederea consumului propriu, a precizat sursa citată.

Zilnic, peste 500 de lucrători ai MAI (jandarmi, poliţişti, pompieri si poliţişti de frontiera), împreună cu cei ai structurilor partenere de ordine şi siguranţă publică, precum şi de poliţie locală au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la Festivalul Neversea.

Festivalul s-a desfăşurat pe o plajă din Constanţa, el debutând joi după amiază şi încheindu-se luni dimineaţă.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.