Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu şi comisari ai Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale făcute în două TIR-uri, nereguli privind documentele de transfer ale unor deşeuri care ar fi trebuit să ajungă în România. Astfel, peste 37 de tone de deşeuri, aduse din Bulgaria, au fost returnate societăţilor expeditoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, luni, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au controlat, pe sensul de intrare în ţară, două ansambluri rutiere, conduse de doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 40, respectiv 56 de ani.

Primul şofer transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 23.800 de kilograme deşeuri metalice, iar cel de-al doilea şofer transporta cantitatea de 13.780 de kilograme deşeuri din plastic.

"Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că documentele de transfer prezentate autorităţilor de control erau incomplete. La cercetări s-a mai stabilit faptul că deşeurile sus-menţionate erau încărcate din Bulgaria şi destinate unor societăţi comerciale din judeţele Buzău şi Călăraşi. În acest context, având în vedere aspectele constatate, nu s-a permis accesul pe teritoriul României celor două mijloace de transport, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare", arată sursa citată.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.