Poliţiştii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au confiscat, în ultimele 24 de ore, peste 37.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sarasău au declanşat, luni, o acţiune pentru combaterea contrabandei şi traficului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, ei au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control pe DN 19, în localitatea Câmpulung la Tisa, un autoturism marca Fiat., însă şoferul a ignorat semnalele, continuându-şi deplasarea în mare viteză. Poliţiştii de frontieră au urmărit maşina, ea fiind găsită abandonată după ce şoferul a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe şosea şi s-a oprit intr-un copac de pe marginea drumului.

În maşină, poliţiştii au găsit 12.440 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 146.000 de lei.

Totodată, în apropiere a fost identificat şi reţinut un cetăţean român care a avut rolul de a asigura transportul ilegal de ţigări, el fiind dus la sediul Poliiei de Frontieră pentru cercetări, iar maşina a fost indisponibilizată.

La rândul lor, poliţiştii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au observat pe direcţia localităţii Valea Vişeului mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul ţării. Când acestea au observat echipajul poliţiei de frontieră, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, iar pentru a le opri poliţiştii au tras şase focuri de avertisment în plan vertical. Nici aşa suspecţii nu s-au oprit, astfel că au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar acestea au reuşit să reţină doi cetăţeni ucraineni.

Astfel, au fost descoperite trei colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care conţineau 5.950 de pachete cu ţigări în valoare totală de 70.000 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări - 18.731 de pachete cu ţigări, în valoare totală de 220.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă şi încearcă să identifice persoanele implicate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.