Peste 21.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost la datorie, zilnic, în perioada 1-3 ianuarie, anunţă reprezentanţii instituţiei. În acest interval, au fost sesizate prin 112 peste 7.300 de evenimente, majoritatea fiind direcţionate către poliţişti, în timp ce pompierii au intervenit la peste 300 de incendii. Paramedicii SMURD au oferit asistenţă medicală de urgenţă pentru aproape 4.000 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că în noaptea de Revelion, la nivel naţional au fost organizate 180 de evenimente cultural-artistice în spaţiul public, la care au participat aproximativ 320.000 de persoane. Poliţiştii, pompierii şi jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică şi intervenţia în situaţii de urgenţă la toate aceste manifestări, la care nu s-au produs incidente grave.

În ceea ce priveşte ordinea publică, în perioada 1-3 ianuarie, s-a intervenit la 7.358 de evenimente sesizate prin numărul unic de urgenţă 112, dintre care 7.298 au fost direcţionate către Poliţie, iar 60 către Jandarmerie.

La rândul său, Poliţia Rutieră a acţionat zilnic cu aproximativ 1.500 de agenţi şi ofiţeri şi 269 de aparate radar, pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor.

De asemenea, având în vedere numărul mare de români care lucrează în afara ţării, dar şi cel al turiştilor străini care au petrecut sărbătorile de iarnă în România, au fost menţinute măsurile dispuse pentru asigurarea unui timp scăzut de aşteptare în punctele de trecere a frontierei. Zilnic, în medie, la graniţele României au acţionat 4.068 de poliţişti de frontieră.

În primele trei zile ale acestui an, frontiera României a fost tranzitată de 525.947 de persoane, 221.106 pe sensul de intrare, respectiv 304.841 pe sensul de ieşire din ţară.

Potrivit MAI, pompierii au intervenit pentru stingerea a 310 incendii, iar paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală de urgenţă pentru 3.977 de persoane, majoritatea cazurilor fiind sesizate prin 112.

Peste 2.300 de jandarmi au fost zilnic angrenaţi în misiuni, în special pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la evenimentele cu un număr mare de participanţi, dar şi în zonele montane, având în vedere numărul mare de turişti care au petrecut minivacanţa de Revelion în staţiunile din zona de munte.

Ofiţerii şi subofiţerii Jandarmeriei Montane au intervenit în şase cazuri pentru căutarea şi salvarea unor persoane aflate în situaţii de risc, cele mai întâlnite situaţii fiind cele în care persoane au rămas înzăpezite. 

"Structurile MAI cu atribuţii în eliberarea documentelor de identitate şi de călătorie au avut program de lucru cu publicul în data de 3 ianuarie 2020, în urma dispoziţiei ministrului afacerilor interne. Astfel, au fost eliberate 1.665 permise de conducere şi2.438 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost primite cereri pentru eliberarea documentelor de călătorie şi au fost emise 3.588 paşapoarte", menţionează MAI.

Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, precum şi serviciile teritoriale asigură şi în acest sfârşit de săptămână program de lucru cu publicul, sâmbătă între orele 09:00-15:00 şi duminică ntre orele 09:00-13:00.

De asemenea, sâmbătă şi duminică se vor elibera certificate de cazier judiciar la sediile tuturor inspectoratelor de poliţie, iar în Municipiul Bucureşti, la Secţia 1, Secţia 8, Secţia 10, Secţia 14, Secţia 17 şi Secţia 21.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.