Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, joi, 24 de migranţi din Irak şi Siria ascunşi într-un TIR turcesc care urma să iasă din ţară pentru a ajunge în Belgia. În grup se aflau şi cinci copii, iar toţi migranţii erau ascunşi printre utilaje industriale aflate în remorcă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Migranţii au fost descoperiţi în timpul desfăşurării formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, pentru un TIR condus de un cetăţean turc de 50 de ani, care transporta utilaje industriale pentru o societate din Belgia.

Poliţiştii de frontieră au verificat remorca în urma unei analize de risc, descoperind, printre utilajele industriale, douăzeci şi patru de persoane, adică zece bărbaţi, nouă femei şi cinci minori.

"Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din douăzeci şi trei de cetăţeni din Irak şi unul din Siria, solicitanţi de azil în România”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Migranţii adulţi sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc, pentru trafic de migranţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.