Poliţiştii au ridicat, în această săptămână, 21 de arme letale, 6 arme de tir, 78 de arme neletale, 1.098 de cartuşe letale, 986 de cartuşe neletale, trei lunete pentru arme, două sisteme de ochire, un închizător de armă, 53.388 de lei, 112 kilograme de carne de vânat provenită din braconaj şi un trofeu de cerb, anunţă Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii făcut 46 de percheziţii domiciliare, 70 de  controale la persoane juridice deţinătoare de arme, 373 de controale la persoanele fizice deţinătoare de arme şi 14 controale în cadrul poligoanelor de tir pentru verificarea felului în care se respectă regimul armelor şi muniţiilor, anunţă Poliţia Română.

În urma acţiunii realizată la nivel naţional poliţiştii de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au dreschis 67 de dosare penale şi au fost aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 29.500 de lei .

La finalul controalelor, două persoane au fost reţinute şi ulterior arestate preventiv, iar alte două persoane au fost puse sub control judiciar pentru infracţiuni la regimul armelor şi al vânătorii din fondul cinegetic.

Ca măsură complementară, faţă de 5 persoane s-a dispus măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire de arme neletale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.