Peste 150 de kilograme de tutun au fost ridicate pentru confiscare de poliţişti din Capitală de la un bărbat de 28 de ani care intenţiona să vândă cantitatea de tutun. Bărbatul a fost reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în timpul unor verificări, au reţinut un bărbat, în vârstă de 28 ani, din Bucureşti, după ce a fost prins cu 10 kilograme de tutun mărunţit asupra sa, în scopul comercializării către diferite persoane fizice.

El a fost prins de poliţişti din cadrul Secţiei 4.

"Ulterior, în baza mandatului de percheziţie domiciliară emis de către Judecătoria Sectorului 1, la domiciliul acestuia a fost găsită şi ridicată cantitatea de de 143 kilograme tutun mărunţit, pe care persoana în cauză intenţiona să o comercializeze către diferite persoane fizice. De asemenea, soţia celui în cauză a fost depistată părăsind locuinţa de domiciliu cu un autovehicul în portbagajul căruia se aflau 13 kilograme tutun", arată Poliţia Capitalei.

În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, fiind prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Valoarea totală a prejudiciului este de 66.400 de lei şi reprezintă valoarea accizei datorată Bugetului Consolidat al Statului.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării peste limita a… 1 kg tutun de fumat…".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.