Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor percheziţii domiciliare, peste 15.000 pachete ţigări, în valoare de 175.800 lei, precum şi suma de 18.130 de euro. Un maramureşean este cercetat pentru contrabandă, în continuare fiind desfăşurate cercetări sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma extinderii cercetărilor într-un dosar de contrabandă din anul 2022, în data de 15.02.a.c., în baza unor mandate emise de către Judecătoria Vişeu de Sus, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus impreună cu lucrători de la Serviciul Teritorial a Poliţiei de Frontieră Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare la imobile de pe raza localităţilor Moisei şi Borşa, jud. Maramureş. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit şi ridicat în vederea confiscării de la două locaţii cantitatea de 30 de colete cu ţigări care conţineau 15.020 pachete ţigări, cu timbru ,,For Duty-Free only”, precum şi suma de 18.130 euro”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Cea mai mare cantitate de ţigări (12 colete) a fost descoperită în casa unui maramureşean, în spatele unui perete fals din rigips, restul ţigărilor fiind ascunse în butoaie din lemn şi plastic, în magazia cu lemne şi în podul cu fân.

Ţigările, în valoare de peste 175.800 lei (35.800 euro), precum şi suma în valută au fost ridicate în vederea confiscării şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Tot în acest dosar şi tot de la domiciliul maramureşeanului, au fost depistate şi ridicate, anul trecut, în vederea confiscării un autoturism şi 2.960 de pachete cu ţigări.

În continuare se fac cercetări pentru infracţiunea de contrabandă în cazul bărbatului în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

Cercetările continuă sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.