Patru bărbaţi suspectaţi de trafic de droguri au fost reţinuţi, în urma a şapte percheziţii făcute de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Cluj. Anchetatorii au ridicat peste 142 de kilograme de plante de cannabis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj, au făcut, marţi, 7 percheziţii domiciliare, în judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Alba, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc.
 
În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 6 culturi de cannabis (211 plante), cu masă verde de 142,1 kilograme, şi aproximativ 6 kilograme de muguri de cannabis.
 
Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, un cântar electronic, 8 telefoane mobile, precum şi instrumente destinate consumului de cannabis.
 
Zece persoane au fost duse la audieri, iar ulterior patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 44 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
 
"În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii au cultivat şi au deţinut cantităţi mari de cannabis în vederea comercializării către consumatori de pe raza judeţelor Cluj, Alba şi Bistriţa-Năsăud", a transmis DIICOT.
 
Cei patru vor fi prezentaţi, miercuri, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
La acţiune au participat poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca şi echipe canine din cadrul Sectorului de Frontieră Aeroport Cluj şi Direcţiei Regionale Vamale Cluj.
 
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.