Peste 13.700 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, au fost găsite de poliţiştii de frontieră de la Zimnicea într-un camion condus de un cetăţean român care încerca să le introducă în ţară. Valoarea bunurilor s-ar fi ridicat la aproape 1,6 milioane de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în 8 noiembrie, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zimnicea, judeţul Teleorman, au controlat un camion, condus de un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, pe sensul de intrare în ţară. Conform documentelor de însoţire, mijlocul de transport era încărcat cu textile din Grecia către România.

"Cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit în remorca autocamionului, cantitatea totală de 13.746 articole de vestimentaţie încălţăminte şi marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute", arată sursa citată.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 1.593.800 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz pentru punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.