Peste 10.000 de ţigări, un kilogram de tutun, o mie de litri de alcool şi o instalaţie artizanală de producere de alcool au fost descoperite de poliţiştii din Mureş, în urma a 11 percheziţii făcute, joi, la locuinţele unor persoane suspectate de contrabandă. Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, acţiunea a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş şi a vizat locuinţele din judeţul Mureş ale unor persoane bănuite de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea ilegală, pe teritoriul României, a acestora.

"Din cercetări a reieşit că, în cursul anului, aceste persoane ar fi deţinut şi comercializat ţigări fără timbre de marcaj emise de autorităţile fiscale române, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat", arată sursa citată.

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate, în vederea confiscării, 11.180 de ţigarete care nu poartă timbre de marcaj, peste un kilogram de tutun şi 1.072 de litri de alcool, deţinuţi în afara antrepozitului fiscal.

De asemenea, a fost descoperită şi indisponibilizată şi o instalaţie artizanală, folosită de suspecţi la producerea băuturilor alcoolice.

Un bărbat de 67 de ani, din localitatea Sovata, şi o femeie de 56 de ani, din Eremitu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, iar în activităţi au fost angrenaţi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş şi jandarmi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.