Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei continuă să crească, la ora transmiterii acestei ştiri în faţa Guvernului fiind peste 1.500 de persoane care cer demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Oamenii scandează „Hoţii”, iar unii dintre ei au venit cu tobe şi vuvuzele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Palatului Victoria sunt peste 1.500 de persoane, dar numărul lor este în creştere.

Oamenii au vuvuzele, fluiere şi tobe, dar şi PET-uri umplute cu pietre şi cer demisia Guvernului.

Protestatarii strigă "Noaptea, ca hotii" şi "România, trezeşte-te" şi au steaguri şi pancarte cu mesaje precum ”Ordonanţă de urgenţă: demisia", "Demisia, aţi legalizat hoţia", "Copiilor, nepoţilor, prosperitate, democraţie, nu corupţie, oligarhie" sau  "#guverNUL".

”Nu este normal ce s-a întâmplat aseară. Nu este normală atitudinea lor. De fapt, nimic nu mai e normal. Sunt furioasă! Când am văzut la televizor ce au făcut, am plâns. Jur că am plâns! Dar am venit astăzi aici şi voi sta până diseară, chiar şi la noapte, dacă e nevoie, ca să le spun celor din Guvern că noi nu renunţăm. Vrem să plece toţi! Să plece hoţii care ne-au furat ţara! Când vor învăţa să nu se pună cu poporul?”, a spus o femeie care protestează în faţa Guvernului.

”Vreau demisia ministrului Justiţiei, vreau demisia lui Grindeanu, vreau demisia Guvernului. Nu poţi tu, ca reprezentant al României, al românilor care te-au votat, să te apuci noaptea să aprobi ordonanţe. Păi aşa se face? Ca hoţii! E inadmisibil!”, a spus un protestatar.

Traficul în Piaţa Victoriei nu este blocat, zona de protest fiind delimitată de jandarmi cu garduri. Maşinile care trec prin faţa sediului Guvernului claxonează.

 

Grupuri de manifestanţi vin în continuare în Piaţa Victoriei, unde marţi noapte au protestat peste 15.000 de oameni, faţă de adoptarea de către Guvernul Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Demonstranţii au huiduit şi au scandat "Demisia", "Elicopterul". Protestatarii au cântat imnul României şi au strigat "Nu scăpaţi", "Anticipate", "Noaptea ca hoţii", "Şobolanii".

Jandarmii au fost pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat în ei cu bulgări de zăpadă. Unii protestatari s-au îmbrâncit, de altfel, cu jandarmii.

Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe din ţară: Arad, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Timişoara.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu marţi seară privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial, iar cea mai mare parte a prevederilor ar urma să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.