Peste 1.500 de militari vor participa, în prima parte a lunii martie, în Marea Neagră, la un exerciţiu multinaţional la care vor lua parte, printre altele, nave militare, două avioane MiG LanceR, un elicopter Puma Naval.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, peste 1.500 de militari vor participa, în perioada 5-13 martie, la Exerciţiul Mulitinaţional “Poseidon 2017”, în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale din partea vestică a Mării Negre.

“Centrul de Coordonare a Exerciţiilor în Marea Neagră va conduce exerciţiul la care vor participa 17 nave militare, un elicopter Puma Naval şi două ambarcaţiuni rapide pentru scafandri. De asemenea, pentru crearea unui mediu de luptă cât mai complex, pe parcursul exerciţiului se vor mai alătura şi două avioane MiG 21 LanceR şi o navă a Gărzii de Coastă”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acesta este cel de-al doilea exerciţiu multinaţional organizat de Forţele Navale Române, de la începutul acestui an, primul având loc la începutul lunii februarie, tot în Marea Neagră. La acesta au participat 2.800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia şi Ucraina, care au pus în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva ameninţărilor aeriene, submarine şi de suprafaţă, într-un raion estic din Bazinul Mării Negre, de aproximativ 80.000 de kilometri pătraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.