Poliţiştii şi procurorii au făcut, luni, 22 de percheziţii la persoane suspectate de deţinerea şi oferirea spre comercializare a tutunului mărunţit. În urma acţiunii, s-au descoperit peste 270 de kilograme de tutun mărunţit şi 1.139 de kilograme de tutun foi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IGPR anunţă că, luni, poliţiştii, sub coodoronarea procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au pus în executare 22 de mandate de percheziţie domiciliară (dintre care 10 în judeţul Dolj), la persoane bănuite de deţinerea şi oferirea spre comercializare a tutunului mărunţit peste limita a un kilogram de tutun de fumat, conform Legii 227/2015.

”În urma percheziţiilor desfăşurate, au fost descoperite şi ridicate 276,78 de kilograme de tutun mărunţit şi 1.139 de kilograme de tutun foi, precum şi alte mijloace materiale de probă. În cauză, poliţiştii continuă cercetările, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita de un kilogram de tutun de fumat, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă”, a transmis sursa citată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de Unitatea Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Craiova.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice Alba, Argeş, Călăraşi, Constanţa, Hunedoara, Mureş, Prahova, Timiş, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, precum şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.