Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziţie la punctul de lucru al unei agenţii de turism, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi zădărnicirea combaterii bolilor, existând suspiciunea că ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 - până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, „persoanelor ce călătoresc în afara ţării.

Astfel, la data de 5 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, la adresa punctului de lucru al societăţii, în urma probatoriului administrat rezultând că administratorul societăţii, o femeie în vârstă de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecţia virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăţi medicale, pentru clienţii agenţiei de turism, în vederea producerii de consecinţe juridice constând în permiterea intrării pe teritoriul statului de destinaţie”, anunţă Poliţia Capitalei.        

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi zădărnicirea combaterii bolilor, fiind făcute verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale  în cauză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.