Poliţiştii au făcut, joi, 14 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar de înşelăciune şi fals în care un bărbat este suspectat că a indus în eroare companii de asigurări prin înscenarea unor accidente rutiere. Mai multe persoane au fost duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În cursul acestei dimineţi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 14 mandate de percheziţie domiciliară şi 27 de mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, la mai multe adrese din Capitală şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2019 - prezent, un bărbat ar fi procurat maşini de o valoare redusă (între 1.000 -2.000 de euro) şi, contra unor sume de bani, cuprinse între 300-500 de euro, ar fi determinat diferiţi şoferi să conducă aceste autoturisme. Din cercetări, s-a stabilit că ulterior, ar fi fost provocate în mod deliberat accidente rutiere cu maşini de o valoare mult mai mare, ce ar fi aparţinut persoanei bănuite”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.
 
De asemenea, s-a stablit că, în urma inducerii în eroare a companiilor de asigurări, bărbatul ar fi obţinut sume de bani consistente, de ordinul zecilor de mii de euro, rezultate în urma despăgubirii de către asigurător.
 
În urma percheziţiilor de joi, mai multe persoane au fost duse la audieri în vederea luării măsurilor legale.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Poliţiei Sectoarelor 1 - 6, Serviciului Acţiuni Speciale, Serviciului Poliţia Canină, precum şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.