Poliţiştii au făcut, luni, 11 percheziii în judeţele Bacău şi Tulcea, la persoane suspectate că furau din Suedia motoare de ambarcaţiuni, falsificau datele de identificare ale acestora şi le vindeau. Au fost vizate şi două societăţi comerciale. Au fost indisponibilizate de poliţişti bunuri în valoare de circa 100.000 de euro şi suma de 15.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 22 iunie a.c, poliţiştii de investigaţii criminale, împreună cu luptători pentru acţiuni speciale au efectuat 11 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat. Astfel, poliţiştii au identificat, atât la locuinţele bănuiţilor,cât şi la sediile a două societăţi comerciale de pe raza judeţelor Bacău şi Tulcea, 11 motoare de ambarcaţiuni, obiecte electronice, două ambarcaţiuni şi suma de 15.000 de euro”, a transmis, luni seară, IPJ Bacău.

Sursa citată a precizat că, din cercetări s-a stabilit că, o parte din membrii grupării ar fi acţionat organizat, pe teritoriul statului suedez, unde ar fi comis infracţiuni de furt a unor motoare de ambarcaţiuni, pe care le-ar fi transportat pe raza judeţului Bacău.

Ulterior, cealaltă parte a grupării ar fi falsificat elementele de identificare ale bunurilor sustrase şi le-ar fi valorificat pe raza judeţului Tulcea, valoarea prejudiciului fiind de circa 100.000 de euro.

Totodată, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 43 de ani au fost depistaţi în flagrant delict, de poliţiştii băcăuani, în timp ce transportau cu o autoutilitară, şase motoare de ambarcaţiuni.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de 11 persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 50 de ani, bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, tăinuire şi fals material în înscrisuri oficiale, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.