Patru agenţi de poliţie din judeţul Ilfov au calitatea de suspecţi în dosare care vizează săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi au fost duşi la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie pentru audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 28.06.2023, lucrători din cadrul structurilor subordonate Direcţiei Generale Anticorupţie (DAMBJI, Direcţia Investigaţii, Direcţia Anchete şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au pus în aplicare un număr de şase mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliul unor suspecţi, agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, la sediul/puncte de lucru ale unei societăţi comerciale şi la domiciliul unor persoane fizice, fără calităţi speciale”, a transmis, miercuri seară, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, ofiţerii de poliţie judiciară au pus în executare şi patru mandate de aducere la sediul DGA.

Mandatele de aducere au vizat un număr de patru agenţi de poliţie, care au calitatea de suspecţi.

”În cauză se efectuează cercetări privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie de către agenţi de poliţie din cadrul IPJ Ilfov. În fapt, unul dintre agenţii de poliţie, în perioada 2018-2023, a desfăşurat activităţi comerciale în cadrul unei societăţi comerciale, specifice unui administrator, în sensul că a organizat, transportat şi coordonat activitatea angajaţilor societăţii, a purtat negocieri în scopul recrutării de angajaţi, remunerării acestora şi a stabilirii condiţiilor de lucru, a primit de la beneficiari contravaloarea serviciilor prestate, solicitând totodată şi credit bancar în numele societăţii, în scopul obţinerii, pentru sine şi pentru societate, a unor sume de bani şi alte foloase necuvenite”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit DGA, un alt agent de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Voluntari, în perioada 2018-2023, a desfăşurat activităţi comerciale în cadrul unei societăţi comerciale, specifice unui administrator, în scopul obţinerii pentru sine şi pentru societate de bani şi alte foloase necuvenite.

”Cel de-al treilea suspect în cauză, în calitatea de organ al poliţiei rutiere, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a omis, cu bună ştiinţă, să insereze în procesul-verbal de constatare toate abaterile contravenţionale săvârşite de către un conducător auto, acestuia din urmă nefiindu-i aplicate toate sancţiunile prevăzute de legislaţia rutieră”, se mai arată în comunicat.

DGA a menţionat că cel de-al patrulea suspect, având de asemenea calitatea de organ al poliţiei rutiere, este cercetat în legătură cu faptele săvârşite de suspectul al treilea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.