Poliţiştii de la transporturi, cu sprijinul altor forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au făcut 221 de percheziţii, în 34 de judeţe şi în Bucureşti, la o grupare bănuită că ar fi falsificat diplome de studii şi certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat. Peste 300 de astfel de documente au fost găsite în urma percheziţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, miercuri, poliţiştii de la transporturi, cu sprijinul altor forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, au pus în executare 221 de mandate de percheziţie domiciliară, în 34 de judeţe şi în Bucureşti.

Acţiunea s-a desfăşurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în care se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieşit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii şi certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licenţe de pescuit, autorizaţii de pescuit calcan şi atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi un revolver şi 59 de cartuşe cu bile metalice, deţinut ilegal.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.