Poliţiştii fac, marţi, percheziţii în mai multe localităţi din judeţul Vrancea, în două dosare care vizează infracţiuni economice. Într-unul dintre acestea, administratorul a două firme este suspectat că a emis file CEC şi bilete la ordin fără acoperire şi că a încasat bani pentru a livra o staţie de sortare, fără a face însă acest lucru. Prejudiciul depăşeşte 2,8 milioane de lei. În cel de-al doilea dosar se fac cercetări pentru contrabandă cu ţigări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vrancea desfăşoară o acţiune, marţi, în municipiul Focşani şi comuna Garoafa, într-un dosar penal în cadrul căruia pun în aplicare 5 mandate de percheziţie, la domiciliul unui bărbat şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale firmelor reprezentate de acesta, care aveau ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al maşinilor pentru industria minieră şi construcţii.
 
Cercetările se fac pentru înşelăciune şi emitere a unui CEC fără a avea la tras disponibil suficient sau dispunerea în tot ori în parte de disponibilul avut mai înainte de trecerea termenelor fixate pentru prezentare. 
 
”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2022-2023, bănuitul, în calitate de administrator a două societăţi comerciale, ar fi emis mai multe file CEC şi bilete la ordin fără acoperire, atât în vederea achitării unor bunuri achiziţionate (autovehicule şi utilaje de construcţii), cât şi pentru înapoierea sumelor încasate pentru comercializarea unor utilaje (staţii de sortare agregate minerale naturale, staţii de betoane, concasoare, etc.) şi ar fi prejudiciat astfel mai multe societăţi comerciale”, a transmis Poliţia.
 
De asemenea, bănuitul ar mai fi încasat şi alte sume de bani din partea unei societăţi comerciale din Satu Mare pentru a livra o staţie de sortare agregate minerale naturale, fără ca acest lucru să se fi realizat. 
 
Prejudiciul total în cauză este estimat la peste 2.800.000 de lei şi 60.000 de euro.
 
O altă acţiune, organizată la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vrancea, se desfăşoară, tot marţi, în municipiul Adjud şi în două comune din Vrancea.
 
Astfel, sunt puse în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar în care se fac cercetări pentru contrabandă şi deţinerea sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete, în scopul descoperirii şi strângerii de probe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.