Poliţiştii au făcut, joi, 31 de percheziţii în Vâlcea, Ilfov, Bucureşti şi Giurgiu, la persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare care se ocupa cu trafic de droguri de risc. Pe parcursul cercetărilor făcute în acest caz, în care sunt suspectate 35 de persoane, s-au confiscat circa 59 de kilograme de cannabis şi un kilogram de cocaină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii au pus în aplicare, joi dimineaţă, 31 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Vâlcea, Ilfov, Giurgiu şi în Bucureşti, la domiciliile unor persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat. De asemenea, au fost puse în aplicare 32 de mandate de aducere.

Acţiunea a fost desfăşurată de poliţişti de la Serviciul de Combaterea Crimei Organizate, împreună cu un procuror DIICOT din Vâlcea, la aceasta participând şi ofiţeri ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din I.G.P.R..

"De la locuinţele vizate au fost ridicate, în vederea confiscării, 500 de grame de fragmente vegetale, 150 grame praf alb, peste 10.000 de lei, 600 de usd, 240 de euro, două hârtii de 50 de euro posibil falşi, 55 de telefoane mobile, 34 de cartele SIM, 26 de carduri bancare, laptopuri, tablete, stick-uri şi carduri de memorie, cântare, grindere, înscrisuri şi documente bancare. De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător pe 6 autoturisme de lux", arată Poliţia Română.

Din cercetări a reieşit că, în primăvara anului 2019, un bărbat de 39 de ani, din judeţul Ilfov, ar fi constituit o grupare de trafic de droguri de risc, la care au aderat mai multe persoane.

Conform sursei citate, pe perioada cercetărilor, s-a reuşit capturarea a aproximativ 59 de kilograme de cannabis şi un kilogram de cocaină. De asemenea, au fost descoperite 80 de conturi bancare, deschise în diferite state europene, în care au fost virate aproximativ 2,6 milioane de euro, bani ce ar fi provenit din comiterea de infracţiuni.

Cercetările sunt continuate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de mare risc, fraudă informatică şi spălare de bani, fapte reţinute în sarcina a 35 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În activităţi au fost angrenaţi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea şi jandarmi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.