Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, 15 percheziţii în judeţele Argeş, Galaţi, Dolj, Iaşi, Dâmboviţa şi Ilfov, la locuinţele a 18 persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi proxenetism. Suspecţii ar fi înfiinţat şi coordonat zece bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, unde ar fi constrâns mai multe tinere să practice prostituţia. 50 de persoane vor fi duse la sediul DIICOT Piteşti pentru audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi cei din Bucureşti, Craiova, Iaşi, Galaţi, Olt şi Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Piteşti, fac, miercuri, 15 percheziţiiîn judeţele Argeş, Galaţi, Dolj, Iaşi, Dâmboviţa şi Ilfov, la locuinţele a 18 persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

Acţiunea se desfăşoară în cooperare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie şi cu specialişti din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august 2015 şi până în prezent, membrii grupării ar fi înfiinţat şi coordonat zece bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, unde ar fi constrâns mai multe tinere să practice prostituţia, cu scopul de a obţine foloase materiale.

Din activitatea infracţională, cei în cauză ar fi obţinut peste 400.000 de lire, pe care ulterior i-ar fi investit în achiziţia de autoturisme, construcţia sau renovarea unor imobile şi în jocuri de noroc.

În urma acţiunii, 50 de persoane vor fi duse la sediul DIICOT Piteşti pentru audieri.

La percheziţii participă şi jandarmi din Argeş, Brăila, Galaţi, Giurgiu şi Dâmboviţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.