Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, nouă percheziţii în Râmnicu Vâlcea şi în Călimăneşti, la o grupare specializată în trafic de persoane care a acţionat în România, Italia şi Franţa. 15 persoane sunt vizate şi vor fi duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Vâlcea au făcut, miercuri, 9 percheziţii domiciliare, în municipiul Râmnicu Vâlcea şi în oraşul Călimăneşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, tentativă la înşelaciune, fals informatic şi instigare la fals informatic.

” În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 – 2018  un număr de trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane care a acţionat în mod coordonat pe teritoriul României, al Italiei şi al Franţei, în scopul obţinerii de beneficii financiare pe care şi le-au însuşit în cea mai mare parte, persoanelor vătămate revenindu-le sume de bani modice necesare subzistenţei”, anunţă DIICOT. 

 Potrivit procurorilor, persoanele exploatate au fost recrutate prin inducere în eroare, constrângere, abuz de autoritate şi prin profitare de ascendentul moral pe care cei trei suspecţi îl aveau asupra victimelor.

   De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că unul dintre membrii grupului infracţional, sprijinit de contabila unei societăţi comerciale, a inserat date necorespunzătoare adevărului într-un sistem informatic referitoare la cuantumul salariului său în calitate de angajat al acestei societăţi comerciale şi a încercat să obţină un credit în suma de 60 000 de lei de la o unitate bancară de pe raza municipiului  Râmnicu Vâlcea.

   Din activitatea infracţională, suspecţii au obţinut peste 250.000 de euro.

   La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti vor fi use în vederea audierii un numîr de 15 persoane.

  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.