Poliţiştii fac, vineri, nouă percheziţii în judeţul Olt într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 4,5 milioane de lei. Un bărbat din municipiul Slatina, administrator al patru societăţi comerciale cu sediile în Bulgaria şi în România, ar fi achiziţionat autoturisme second-hand din spaţiul intracomunitar, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat pe teritoriul României, aplicând în mod necorespunzător T.V.A. la marja de profit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, cu sprijinul celor din Ilfov şi Bucureşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fac nouă percheziţii, la domiciliile unor persoane fizice şi sediile sociale ale unor persoane juridice bănuite de evaziune fiscală.

”În fapt, în cursul anului 2015, un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, în calitate de administrator al patru societăţi comerciale, cu sediile în Bulgaria şi în România, ar fi achiziţionat autoturisme second-hand din spaţiul intracomunitar, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat pe teritoriul României, aplicând în mod necorespunzător T.V.A. la marja de profit”, anunţă POliţia Română. 

Potrivit polişiştilor, operaţiunile comerciale în cauza nu ar fi fost înregistrate integral în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale administrate de bărbat, prejudiciind astfel bugetul de stat cu aproximativ 4.503.000 de lei.

Poliţiştii vor ridica evidenţe contabile, unităţi de calcul şi alte înscrisuri necesare soluţionării cauzei.

De asemenea, cinci persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în vederea audierii şi luării măsurilor legale.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.