Procurorii DIICOT şi poliţiştii fac, miercuri, cinci percheziţii în judeţele Ialomiţa şi Buzău, într-un dosar de proxenetism, trafic de minori şi viol deschis în decembrie, cercetările fiind extinse acum şi pentru lipsire de libertate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ancheta are legătură cu un dosar de proxenetism, răpire, trafic de minori şi viol, în care au avut loc percheziţii în 21 decembrie, în judeţele Prahova, Ialomiţa şi Constanţa
 
Astfel, marţi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, fac cinci percheziţii domiciliare în judeţele Ialomiţa şi Buzău, cercetările în cauză (având ca obiect infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor şi viol) fiind extinse pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la trafic de minori şi proxenetism.
 
La sediul D.I..I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi duse la audieri trei persoane cu privire la care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracţională.
 
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Dâmboviţa, I.P.J. Ialomiţa şi beneficiază de sprijinul operaţional al luptătorilor din cadrul B.S.I.J. ”Vlad Ţepeş”.
 
Suportul tehnic şi operativ a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală.
 

În 21 decembrie, Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, au făcut şase percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Prahova, Ialomiţa şi Constanţa într-o cauză având ca obiect infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor şi viol.

”Din materialul probator administrat a rezultat faptul că, în cursul anului 2021, membrii grupului care au desfăşurat anterior activităţi infracţionale pe linia proxenetismului, fapte pentru care de altfel au fost cercetaţi şi condamnaţi, au luat rezoluţia de a iniţia şi constitui un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. În acest scop, au recrutat mai multe persoane vătămate minore, pe care le-au obligat la practicarea prostituţiei în beneficiul lor patrimonial. Unul dintre membrii grupului a avut rolul de a racola persoanele vătămate minore pe care le-a abordat prin intermediul unor reţele de socializare în scopul inducerii acestora în eroare pretinzând că urmăreşte dezvoltarea unor relaţii sentimentale cu acestea. Ulterior, persoanele vătămate majore care au fost determinate să se prostitueze şi persoanele vătămate minore au fost transportate şi cazate în apartamente închiriate în diferite localităţi din România, situate pe raza judeţelor Constanţa, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Alba, Timiş şi Argeş. În vederea atragerii potenţialilor clienţi, membrii grupului au postat anunţuri telefonice pe diverse site-uri de internet”, arăta comunicatul de presă al DIICOT.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.