Poliţiştii şi procurorii DIICOT Dâmboviţa au făcut, miercuri, 15 percheziţii în judeţele Dâmboviţa şi Constanţa, la persoane suspectate de operaţiuni ilegale cu droguri de risc şi substanţe psihoactive. Doi bărbaţi din Dâmboviţa sunt suspectaţi că au constituit o grupare de trafic de droguri, pe care le procurau de la doi constănţeni. În total, 14 persoane sunt cercetate în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut, miercuri, 15 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu droguri de risc şi substanţe psihoactive, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Dintre cele 15 percheziţii, 13 au avut loc în judeţul Dâmboviţa şi două în Constanţa.

 

De asemenea, au fost puse în executare 14 mandate de aducere.

"În urma investigaţiilor poliţiştilor, sub coordonarea procurorilor DIICOT, s-a reuşit documentarea activităţii unui grup infracţional organizat, structurat pe două celule şi specializat în procurarea şi furnizarea de droguri şi substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, către diverşi consumatori de pe raza localităţilor Târgovişte şi Doiceşti, din judeţul Dâmboviţa", arată Poliţia Română.

Din cercetări a reieşit că doi bărbaţi, unul de 28 de ani, din Târgovişte, şi celălalt de 30 de ani, din Doiceşti, ar fi constituit şi coordonat o reţea de distribuţie de droguri şi substanţe psihoactive, în care ar fi fost implicate alte 10 persoane, din Dâmboviţa, iar drogurile ar fi fost procurate din Constanţa, de la alţi doi bărbaţi.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 15 telefoane mobile, patru tablete, două laptopuri, două arme supuse autorizării şi 30 de proiectile, 14 seminţe de cannabis, 7 grindere, patru cântare, 77 de comprimate ecstasy, aproximativ 20 de grame de cannabis, 80 de grame de substanţă psihoactivă sub formă de materie vegetală, 30 de grame de substanţă psihoactivă sub formă pulverulentă, 500 de lei şi ustensile de preparare a substanţelor psihoactive.

În acest caz, 14 persoane sunt cercetate pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe psihoactive.

Activităţile au beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

De asemenea, în aceste activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti şi Constanţa, Buzău, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa şi de la Detaşamentul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale Constanţa.

La descinderi au participat şi efective de jandarmi din Dâmboviţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.