Şapte percheziţii au fost făcute, miercuri, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în judeţele Constanţa şi Ilfov pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude cu carduri bancare, grupare care acţiona în Israel. Şapte persoane vor fi duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al DIICOT, miercuri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au făcut şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Constanţa şi Ilfov, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, punere în circulaţie de valori falsificate, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
 
"În cauză s-a reţinut faptul că, pe raza judeţului Constanţa, s-a constituit şi a activat un grup infracţional organizat transfrontalier cu ramificaţii în alte state, în scopul săvârşirii de infracţiuni specifice pe linia compromiterii şi fraudării de instrumente de plată electronică/carduri bancare la bancomate aflate pe teritoriul statului Israel, gruparea urmărind astfel obţinerea de foloase materiale injuste”, se arată în comunicatul DIICOT. 
 
Sursa citată menţionează că membrii grupării au acţionat din dispoziţia şi sub coordonarea unui suspect care, datorită situaţiei financiare, trecutului infracţional şi experienţei dobândite pe linia fraudării cardurilor bancare, inclusiv pe aspecte de ordin tehnic (acesta având cunoştinţe tehnice necesare asamblării componentelor de skimming şi operaţiunilor de falsificare de carduri – scrierea acestora pe carduri clonă), şi-a asumat şi impus statutul de lider al grupării. 
 
"Din această poziţie acesta a iniţiat şi a racolat membrii grupării, stabilind şi finanţând planul infracţional şi totodată participând în mod direct în anumite etape infracţionale. Acesta a suportat cheltuielile necesare şi ocazionate atât de achiziţionarea echipamentelor de skimming, confecţionarea acestora, cât şi de deplasările (biletele de avion) şi cazarea membrilor grupării pe teritoriul Israelului, în vederea testării, montării echipamentelor specifice şi retragerii frauduloase de numerar din bancomate, urmând astfel să beneficieze de cea mai mare parte a produsului infracţional astfel obţinut”, susţin procurorii DIICOT. 
 
La percheziţii, anchetatorii au ridicate trei laptopuri, nouă telefoane mobile, două SSD-uri, şapte memory stick-uri, cinci cartele SIM, şapte carduri bancare, două carduri de memorie, o agendă cu înscrisuri olograf, două mini camere video, două pistoale cu gaz şi un act de identitate fals.
 
Şapte persoane vor fi duse la sediul DIICOT – Structura Centrală pentru audieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.