Poliţiştii din Prahova fac, miercuri, percheziţii la persoane din Constanţa, suspectate că ar fi creat un circuit financiar fictiv prin care au produs un prejudiciu de 3,5 milioane de euro. Trei persoane vor fi conduse la audieri, fiind cercetate pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, fac două percheziţii la domiciliile din Constanţa la trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2013 – 2015, cei în cauză ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”În fapt, persoanele bănuite, prin intermediul a mai multe societăţi, care activau în domeniul comerţului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. Totodată, persoanele care deţineau calitatea de administratori în fapt ai firmelor tip «fantomă» din circuitul fictiv ar fi avut ca activitate şi racolarea de persoane cu posibilităţi financiare reduse prin intermediul cărora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare”, anunţă Poliţia Română.

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1.300.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

Trei persoane vor fi conduse la audieri.

Percheziţiile sunt făcute cu sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiilor Judeţene Prahova şi Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.