Poliţiştii şi procurorii din Buzău au destructurat, miercuri, o reţea de traficanţi de etnobotanice, în urma 28 de percheziţii desfăşurate în Buzău şi Galaţi. Membrii grupării cumpărau stupefiantele din Galaţi şi le vindeua în mai multe localităţi rurale din judeţul Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Poliţiei Judeţene Buzău,  gruparea a fost destructurată în urma a 28 de percheziţii care au avut loc, miercuri, la persoane din judeţele Buzău şi Galaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani, bănuite de efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2019 – august 2020, mai multe persoane din Buzău ar fi achiziţionat substanţe psihoactive de la un bărbat din Galaţi, în vârstă de 25 de ani. Ulterior, le-ar fi revândut către cumpărători din municipiul Buzău şi din localităţile limitrofe (Movila Banului, Săpoca, Cernăteşti, Gherăseni şi Costeşti).

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1,2 kg substanţe psihoactive, recipiente ce conţineau substanţe utilizate la prepararea produsului finit, bani  ce se presupune că proveneau din vânzarea de etnobotanice şi telefoane mobile.

Au fost puse în executare 16 mandate de aducere, persoanele urmând a fi


audiate pentru luarea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără
autorizaţie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.