Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac, marţi, opt percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Brăila, într-un dosar de delapidare şi fals în înscrisuri, în care cinci persoane sunt suspectate că şi-au însuşit îngrăşăminte şi pesticide din patrimoniul unei firme, iar ulterior le-au valorificat. Prejudiciul este estimat la peste 7,2 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Macrocriminalităţii Economico-Financiare, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, fac, marţi, 8 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Brăila, într-un dosar în care se fac cercetări privind săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.   
 
”Din cercetări a reieşit că cinci persoane (trei persoane fizice şi două persoane juridice) ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat în mod coordonat, în perioada august 2022 - februarie 2023, delapidând, sub forma însuşirii, cantităţi de îngrăşăminte şi pesticide din patrimoniul unei societăţi comerciale, pe care ulterior le-ar fi valorificat. Pentru a da o aparenţă de legalitate operaţiunilor efectuate, una dintre persoanele cercetate (la instigarea alteia), cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, ar fi întocmit documente (comenzi), în care ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului”, arată sursa citată.
 
Totodată, persoanele juridice, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi ajutat membrii grupului infracţional să-şi însuşească bunurile delapidate, înregistrându-le în documentele contabile ca achiziţii, facilitând, ulterior, vânzarea lor către alte societăţi comerciale.
 
Prejudiciul cauzat a fost evaluat la peste 7,2 milioane de lei.
 
Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.
 
Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, respectiv Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.