Poliţiştii şi procurorii fac, marţi, percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, la persoane suspectate de evaziune fiscală, din comerţul intracomunitar de mărfuri, cu un prejudiciu estimat la aproape 4 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 21.11.2023, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pun în aplicare un număr de 2 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane implicate într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov”, anunţă, marţi, IPJ Braşov.

Sursa citată a precizat că se urmăreşte identificarea şi ridicarea, în vederea cercetărilor, de medii de stocare, înscrisuri folosite şi/sau emise în activitatea infracţională, precum şi valori asupra cărora să se instituie măsuri asigurătorii.

”La finalizarea percheziţiilor urmează ca în baza unui mandat de aducere să fie condusă la sediul poliţiei o persoană pentru audieri. În fapt, în cauză se efectuează cercetări cu privire la fraudarea bugetului consolidat al statului prin achiziţii intracomunitare de mărfuri. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în sumă de 3.932.735 lei”, a mai transmis sursa citată.

 

.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.