Poliţiştii fac marţi dimineaţă 22 de pecheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Mureş vizând infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani în comercializarea de produse în medul online, prejudiciul fiind estimat la 5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 22 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei prin comiterea de infracţiuni economice în domeniul comercializării de produse în mediul online", anunţă Poliţia.

Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Giurgiu. De asemenea, sunt puse în aplicare patru mandate de aducere.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comercializării de produse în mediul online.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014 – 2016, persoanele bănuite, în calitate de asociaţi şi administratori a trei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi în declaraţiile fiscale veniturile obţinute din comercializarea de produse în mediul online", precizează poliţiştii, adăugând că au fost înregistrate achiziţii fictive de la mai multe societăţi de tip fantomă, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei.

La acţiune participă şi poliţişti din Bucureşti, Ilfov, Mureş şi Giurgiu, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.