Poliţiştii şi procurorii au făcut 12 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov pentru anihilarea unei grupări specializate în trafic de persoane şi trafic de droguri, iar 21 de persoane au fost duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul General al Poliţie a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au făcut 12 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pentru documentarea infracţională a unor persoane bănuite de trafic de persoane şi trafic de droguri de mare risc.
 
Astfel, în perioada noiembrie 2021 – septembrie 2022, poliţiştii şi procurorii au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de trafic de persoane. 
 
În urma percheziţiilor, 21 de persoane au fost duse la audieri, iar dintre acestea cinci se află în închisoarea, unde ispăşesc condamnări în alte dosare. 
 
“Din cercetări a reieşit că, începând cu luna iunie 2021, până în luna septembrie 2022, doi cetăţeni români şi un cetăţean spaniol ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul exploatării sexuale a victimelor, prin obligare la practicarea prostituţiei în Spania (Insulele Baleare). Totodată, s-a stabilit faptul că unul dintre membri grupului ar fi fost consumator de heroină şi s-ar fi aprovizionat cu droguri de mare risc pentru consumul propriu, de la membrii unui alt grup infracţional organizat specializat în infracţiuni de trafic de droguri de mare risc. Din documentarea activităţii acestui grup, a rezultat faptul că membrii grupului ar fi oferit spre vânzare heroină în sectoarele 3, 4 şi 5 din municipiul Bucureşti şi ar fi introdus droguri de mare risc şi în incinta unor penitenciare disimulate în corespondenţă”, se arată în comunicat. 
 
Conform sursei citate, mai multe persoane sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu.
 
Anchetatorii au descoperit în urma percheziţiilor sume de bani provenite din activitatea infracţională, cântare de mare precizie, dar şi droguri de risc şi de mare risc (în principal heroină).
 
Procurorii DIICOT au reţinut 12 persoane,  iar, joi, vor sesiza Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a 17 persoane, dintre care trei arestate în alte cauze şi două care se sustrag cercetărilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.