Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac, marţi, şase percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală şi efectuarea de rambursări ilegale de TVA, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de peste 5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, lucrătorii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fac şase percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuinţele unor persoane, la sediile sociale, dar şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale faţă de care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi tentativă la efectuarea de rambursări ilegale de TVA.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2008 – decembrie 2013, administratorul unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de servicii, în valoare de peste 24 milioane de lei. Astfel, ar fi fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 5,1 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit datorat şi TVA dedus ilegal.

De asemenea, prin intermediul unei alte societăţi controlate de cel în cauză, s-ar fi solicitat rambursarea a peste 850.000 de lei, cu titlu de TVA, în baza unei operaţiuni comerciale fictive.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.