Poliţiştii şi procurorii prahoveni fac, marţi, mai multe percheziţii în Bucureşti, Prahova şi Ilfov la persoane suspectate de evaziune fiscală, după ce acestea ar fi declarat achiziţii de bunuri şi servicii fără ca presupuşii parteneri să declare livrări aferente către societatea respectivă, prejudiciul creat statului fiind estimat la 560.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Română, poliţiştii Inspectoratului Judeţean Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunaul Prahova, fac nouă percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova şi Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

"Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2010 - 2015, reprezentanţii unei societăţi ar fi declarat achiziţii de bunuri şi servicii fără ca presupuşii parteneri să declare livrări aferente către societatea respectivă”, se arată în comunicat.

Valoarea totală a achizitiilor provenind de la societăţi cu comportament fiscal inadecvat înregistrate în evidenţa contabilă proprie de către firmă este în valoare de 1.979.170 lei, constând din 1.686.768 lei baza impozabilă şi 292.402 lei TVA.

Astfel, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 560.000 de lei, susţin anchetatorii.

Potrivit sursei citate, nouă mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând să fie duse la audieri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.