Poliţiştii din Bucureşti au făcut, joi, o percheziţie la o persoană care ar fi vândut online produse, de pe mai multe pagini deschise în numele unor cluburi sportive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul acestei dimineţi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi înşelăciune”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.  

Sursa citată a precizat că, din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, a rezultat presupunerea rezonabilă că o persoană ar fi deschis mai multe pagini pe o platformă de socializare online, care creau aparenţă că sunt paginile oficiale ale unor cluburi sportive, iar prin intermediul acestora, ar fi oferit spre vânzare produse de profil. 

”Din cercetări, s-a stabilit că după încasarea sumelor de bani prin diferite platforme, persoana în cauză nu ar mai fi trimis produsele achiziţionate de către persoanele vătămate, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 5.000 de lei”, a mai precizat sursa citată.  

Joi a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, bărbatul bănuit fiind depistat şi condus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale. 

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigaţii Criminale,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi înşelăciune. 

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.