Poliţiştii şi procurorii DIICOT Argeş au făcut, marţi, trei percheziţii în judeţ, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa de camătă şi şantaj. Grupare, condusă de un bărbat din Argeş, ar fi încasat dobânzi de 1,6 milioane de lei, persoanele care luau bani cu împrumut fiind ameninţate cu acte de violenţă pentru a plăti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Argeş, au făcut, marţi, trei percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în camătă şi şantaj.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2012 - 2017, pe raza judeţului Argeş s-a constituit o grupare infracţională organizată, coordonată de un bărbat care a desfăşurat activităţi de acordare de împrumuturi cu o dobândă de cuprinsă între 10% şi 30% pe lună şi a cooptat doi complici pentru a obţine garantarea rambursării acestor împrumuturi, dar şi a dobânzilor aferente. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoanele vătămate identificate au ajuns să plătească membrilor grupării, pentru împrumuturi, dobânzi în cuantum total de 1,6 milioane de lei", arată DIICOT.

Pentru a determina persoanele vătămate să achite dobânzile şi debitele restante, iniţiatorul grupării le-a ameninţat în mod repetat cu săvârşirea unor acte de violenţă.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate: 3 telefoane mobile, cartele telefonice, 1 laptop, înscrisuri şi suma de 35.000 de lei.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti vor fi duse, pentru audieri, trei persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.