Un număr de 24 de persoane vor fi audiate la DIICOT Piteşti după percheziţii făcute, miercuri, la membrii unei grupări specializate în proxenetism. Gruparea era condusă de doi soţi din judeţul Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti, au făcut, miercuri, şapte percheziţii domiciliare în judeţul Argeş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism.

Potrivit DIICOT, mai multe persoane au iniţiat, în noiembrie 2019, un grup infracţional organizat care se ocupa cu proxenetismul, constând în determinarea, înlesnirea şi obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către 12 tinere.

"Liderii grupării (soţ şi soţie) erau cei care identificau zone de pe teritoriul naţional unde se puteau obţine sume de bani considerabile de pe urma practicării activităţii de proxenetism şi stabileau în mod concret ca persoanele vătămate să presteze această activitate în anumite locaţii, în schimbul unor tarife prestabilite. Totodată, asigurau transportul victimelor prin intermediul unor persoane plătite în acest sens, cât şi protecţia acestora în situaţia unor neînţelegeri cu clienţii.

Tot liderii erau cei care stabileau în mod concret condiţiile în care sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei erau împărţite între membrii grupării cât şi condiţiile de acceptare a unor noi membri care în prealabil au recrutat persoane de sex feminin care urmează să practice prostituţia în beneficiul grupului, rolul acestora în cadrul grupului infracţional organizat, precum şi activităţile efective pe care aceştia urmau să le desfăşoare, cât şi comportamentul pe care aceştia trebuiau să-l aibă faţă de tinerele care practicau prostituţia, în scopul maximizării sumelor de bani obţinute", arată sursa citată.

La sediul DIICOT Piteşti vor fi duse, în vederea audierii, un număr de 24 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Argeş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.