Poliţiştii fac joi mai multe percheziţii în unsprezece judeţe, la sedii de firme şi la administratori care ar fi înregistrat în contabilitate facturi în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal TVA şi ar fi redus, astfel, obligaţiile fiscale. Prejudiciul în dosar se ridică la 500.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii de investigare a criminalităţii economice fac 67 de percheziţii domiciliare la sedii de firme şi la 40 de administratori suspectaţi de infracţiuni economice, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Mureş, Buzău şi Vaslui.

Percheziţiile sunt făcute în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, deschis pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

Astfel, în perioada 2014 – 2015, 40 de persoane, reprezentanţi ai 53 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal TVA şi ar fi diminuat, în acest fel, obligaţiile fiscale.

Prejudiciul în dosar se ridică la 500.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.