Poliţiştii şi procurorii au făcut, marţi, 12 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, fraudă informatică şi bancrută frauduloasă, în care administratorii unei firme de pază şi protecţie sunt bănuiţi că nu au plătit contribuţiile angajaţilor către bugetul de stat, iar prejudiciul în acest caz depăşeşte patru milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au pus în executare, marţi, 12 mandate de percheziţie domiciliară, 11 în judeţul Dolj şi una în judeţul Braşov.

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în care sunt făcute cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fraudă informatică şi bancrută frauduloasă.

“În fapt, administratorii unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate pază şi protecţie, începând cu luna martie 2022, ar fi reţinut angajaţilor impozitele şi contribuţiile către bugetul de stat, pe care nu le-ar fi plătit în termenul de cel mult 60 zile, deşi dispuneau de lichidităţi.

De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi participat la licitaţii organizate de diverse instituţii ale statului, ocazie cu care ar fi folosit documente care atestau, în fals, că societăţile nu aveau obligaţii fiscale şi bugetare către bugetul de stat”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de peste 4.000.000 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.