Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare marţi nouă mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţul Teleorman, precum şi patru mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor, prejudiciul creat fiind estimat la 5.000.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data menţionată, poliţiştii bucureşteni au pus în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălarea banilor, în domeniul comercializării de feroaliaje, prejudiciul în cauză fiind estimat la 5.000.000 de lei. Astfel, au fost depistate şi conduse la sediul subunităţii pentru audieri mai multe persoane bănuite a fi implicate în comiterea infracţiunii. Totodată, au fost identificate şi ridicate 98.800 kg feroaliaje”, anunţă miercuri Poliţia Capitalei.

A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile precum şi asupra tuturor conturilor bancare aparţinând bănuiţilor, până la concurenţa sumei de 4.734.000 lei şi 80.000 euro, respectiv un autoturism în valoare de aproximativ 170.000 euro, un imobil în valoare de aproximativ 300.000 de euro şi  feroaliaje 87.000 kilograme în valoare aproximativă de 170.000 euro.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 3,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălarea banilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman şi al inspectorilor din  cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.