Poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., Serviciului de Poliţie Delta Dunării şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi fac joi dimineaţă 29 de percheziţii domiciliare, în judeţul Călăraşi şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal care vizează infracţiuni la regimul piscicol, mai multe persoane fiind acuzate că au folosit unelte de pescuit interzise de lege pentru a fura peşte dintr-o baltă privată, pe care ulterior l-au vândut fără documente către firme şi pieţe agro-alimentare din Bucureşti şi din judeţul Călăraşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţiunea se derulează sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică şi a Parchetului de la lângă Judecătoria Lehliu Gară, în cauză fiind efectuate cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tăinuire, deţinere, transport şi comercializare fără documente legale a peştelui, precum şi pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice prin curentare”, precizează IGPR.

Din anchetă a rezultat faptul că, în cursul anului 2021, mai multe persoane din judeţul Călăraşi ar fi sustras peşte dintr-un lac, proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege.

Peştele ar fi fost depozitat, transportat şi comercializat, fără documente legale, către diverse societăţi sau pieţe agroalimentare din judeţul Călăraşi şi din municipiul Bucureşti.

Totodată, poliţiştii pun în executare 15 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi duse la sediul I.P.J. Călăraşi, pentru audieri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.